Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zdravé sladkosti, čoko nátierka a tvarohový krém

reklama:
Zdravé sladkosti, čoko nátierka a tvarohový krém

Opäť prinášame recepty na zdravé sladkosti. Dnes to bude recept pre všetkých milovníkov čokolády a maškŕt tiež tvarohu. Veríme, že práve dietky si prídu na svoje.

Avokádová čoko nátierka

Je možné ju použiť do koláčov, na ozdobu cupcakes alebo do palaciniek. Prípadne ju môžete zjesť len takú samotnú. Je skutočne výborná.

Potrebujeme: Mäkké avokádo

Kakao

Med/banán

Lieskové oriešky

Postup: Mäkké a dozreté avokádo ošúpeme, očistíme a hodíme do mixéra. Mixujeme do hladka. Podľa chuti pridáme kakaový prášok, ak milujeme kakaovú chuť a čokoládu, pridáme viac. Podľa chuti rovnako pridáme med alebo polovicu banána, ktorý rozmixujeme do hmoty. Krásne nám to osladí. Pridáme namočené lieskové oriešky. Mali sme ich namočené asi hodinu. Všetko pomixujeme do hladka, najmä oriešky musia byť dôkladne zamiešané do pasty.

A je to! Výborná vec, skutočne lahodná chuť a veľmi príjemná.

Tvarohový tiramisu pohár

Výborná a jednoduchá vec. Krém je rýchly, vhodný najmä pre návštevy alebo na stavy brutálnej chuti na sladké, chacha :- ).

Potrebujeme: Odtučnený hladký tvaroh

Med

Škorica

Kakao

Mäkký banán

Citrón

Jahody, maliny

Podlhovasté piškóty

Káva/kakao

Postup: Ak tento dezert budú jesť len dospelí, piškóty namáčame do tureckej silnej kávy a zakrátko vytiahneme na suchý tanier, kde necháme odležať. Pokiaľ máme aj detských stravníkov, piškótky môžeme namočiť do kakaa alebo do kávovinovej zmesi, resp. do bielej slabej kávy. V mixéri vyšľaháme tvaroh s medom, kakaom, škoricou. Pridáme banán, ktorý by mal byť dozretý a mäkký. Všetko zmiešame do dokonale hladkej hmoty. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. Naplníme dezertný pohár prvou vrstvou (cca 3 lyžice) tvarohovej hmoty. Na ňu poukladáme pokrájané jahody, maliny alebo iné bobuľové ovocie, na ktoré máme chuť. Na ovocie podrvíme kávové piškóty. Pokračujeme opäť vrstvou krému, ovocia a piškót. Na záver pridáme poslednú vrstvu tvarohu, a ozdobíme ovocím.

Dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.