Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyjadrenie Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv k vakcínam proti pneumokokovým infekciám.

reklama:

ŠÚKL: minister zdravotníctva konal na základe odborných požiadaviek. Zaradenie oboch vakcín (Synflorix (GSK) a Prevenar 13 (Pfizer) do kategorizácie liekov od 1.januára 2011

Zohľadňuje:

  • oficiálne registračné licencie obidvoch vakcín pri zabezpečení účinnosti a bezpečnosti pri povinnom očkovaní proti pneumokokovým infekciám pre malé deti,
  • rozdielne registrované dávkovanie pri používaní oboch vakcín pre malé deti, s možnosťou zachovania zaužívaných postupov pri očkovacích schémach, s doteraz jedinou u nás používanou vakcínou Prevenar 13, ale za zníženú cenu,
  • ekonomickú výhodnosť ponúknutých znížených cien pre obe vakcíny Synflorix aj Prevenar,
  • zaradenie vakcíny Synflorix (GSK) do kategorizácie liekov od 1.januára 2011 popri doteraz používanej vakcíne Prevenar 13 (Pfizer) znamená šetrenie verejných zdrojov.

Bezpečné očkovanie:

ŠÚKL zastáva názor, že pokiaľ nie je oficiálne schválené rovnaké dávkovanie oboch vakcín (Synflorix a doteraz používanej vakcíny Prevenar 13), bol postup MZ SR, ktorý umožnil používanie oboch registrovaných vakcín (Synflorix (GSK) a Prevenar 13 (Pfizer)) so zníženou cenou za balenie bez doplatku pacienta, racionálnym rozhodnutím pri povinnom očkovaní malých detí proti pneumokokovým infekciám.

PharmDr. Ján Mazag

vedúci služobného úradu a riaditeľ Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv

Zdroj: ŠUKL, www.sukl.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. januára 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.