Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Týždeň proti rakovine

reklama:

V pondlok začal tradičný októbrový Týždeň proti rakovine, 18.10.-22.10.2010, v rámci ktorého každý rok Liga proti rakovine prichádza s edukačno-preventívnou kampaňou zameranou na niektorý z karcinogénnych vplyvov.

V tomto roku je cieľom kampane upriamiť pozornosť mladých i starších na primárnu prevenciu, najmä na najčastejšie „neduhy“ – fajčenie, alkohol, nedostatočný pohyb a zlé stravovanie, spôsobujúce obezitu. Kampaň bude trvať približne do polovice novembra t.r.

Súčasťou Týždňa proti rakovine je aj Deň jabĺk. Už jeho 12-ty ročník sa bude konať v piatok 22.10.2010 v Bratislave i v sídlach organizačných zložiek Ligy proti rakovine (Bardejov, Piešťany, Trnava, Žilina, Lučenec, Michalovce, Skalica, Partizánske, Liptovský Mikuláš, Pezinok, Prešov, Nitra, Košice, Banská Bystrica).

Na námestiach, či v obchodných centrách týchto miest stretnete dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí spolu s jablkom ako symbolom zdravej výživy, podajú aj edukačné materiály viažúce sa k téme preventívnej kampane.

V Bratislave Vám od 15:00 hod zdravé jabĺčko ponúknu v centre hlavného mesta na Kamennom námestí, v OC Avion, OC Polus City Center, pred Tescom v Petržalke či v Eurovei. Rovnako sa v centre mesta budú nachádzať movingboardy, ktoré budú tiež prostredníctvom letáčikov upozorňovať na edukačnú kampaň.

Dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú označení originálnym tričkom kampane s motívom vývrtky i zapaľovača, pripomínajúcimi naše „slabosti“.

V Bardejove, Piešťanoch, Trnave, Žiline, Lučenci, Michalovciach, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Pezinku, Nitre i v Partizánskom stretnete dobrovoľníkov Ligy proti rakovine priamo na námestí, príp. v uličkách centier miest.

V Martine sa budú dobrovoľníci nachádzať v OD Prior, v Prešove v hypermarkete Tesco, v Košiciach v OC Galéria.

V Skalici bude na letnom štadióne prebiehať pre žiakov a študentov základných i stredných škôl jabĺčkový beh spojený s rozdávaním jabĺk.

Dúfame, že všetkých okoloidúcich práve obyčajné jablko inšpiruje k zamysleniu sa nad zdravým životným štýlom… Bude nám potešením stretnúť sa s Vami na uvedených miestach.

Zdroj: Liga proti rakovine, www.lpr.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. októbra 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.