Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Techniky, ako sa upokojiť

reklama:
Techniky, ako sa upokojiť

Či už vás rozrušili pracovné záležitosti alebo tvrdohlavé dieťa s ktorým si neviete rady, je dobré poznať techniky, akými sa upokojíte. Pomocou nich budete vyrovnanejší, pokojnejší a v hneve neublížite slovami tým, a ktorých vám záleží.

Beh, športy

1. Treba sa vybehať. Niekomu práve cvičenie na konci dňa zabezpečí vybitie negatívnych emócií. Šport, beh alebo klasická zostava cvičenia na ktoré ste zvyknutá, vás dokáže zbaviť negatívnych pocitov a prebytočného stresu. Keď máte čas cez deň a pociťujete potrebu urobiť to, pokojne si zabehajte.

DDýchať pomaly a zhlboka

2. Tradičná metóda sa skrýva v dýchaní. Usaďte sa do pohodlnej polohy, zavrite oči a sústreďte sa na svoj dych. Pomaly, zhlboka dýchajte a nemyslite pritom na nič, iba na svoj dych. Takto môžete dýchať aj 5-10 minút, koľko len potrebujete. Najlepšie na tom je, že to môžete robiť aj v kancelárií, takže hocikedy, keď potrebujete.

Bitka s vankúšom

Vykričte sa do vankúša. To je jedna z najlepších metód, použiteľná najmä ak ste doma. Inak by to asi vyzeralo čudne, ale ak ste doma nie je na tom nič zvláštne.

Tanec

4. Vytancujte to! Je to jedna z metód, kde vybijete energiu pohybom. Podobné pravidlo, aké platí pri športe.

Omaľovánky nielen pre deti

5. V poslednej dobe sa vrece roztrhlo s antistresovými omaľovánkami. Niekoho upokojujú aj pokojné činnosti. Možno ste to práve vy! Investujte do bohatej zásoby ceruziek. Vyhrajte sa s tým, nevychádzajte z čiar, buďte dôsledný. Napokon budete mať dobrý pocit z vášho veľdiela.


Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. apríla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.