Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Super trik pre nadšených vedátorov: Mydlová voda

reklama:
Super trik pre nadšených vedátorov: Mydlová voda

Skúste doma tento trik. Je to jednoduché, rýchle a všetci sa pri ňom zabavíte.

Všetko je skvelo zachytené na tomto videu:

Potrebujeme: Plytký tanier, vodu, korenie mleté, prostriedok na umývanie riadu Postup: Do taniera vlejeme vodu. Posypeme korením. Teraz si aj vaše deti môžu skúsiť, že ak strčia prst do stredu taniera, nič sa nestane. Všetko zostane tak, ako keď ste na vodu nasypali korenie. Potom si namočíme prst do prostriedku na umývanie riadu. Skúste teraz, čo sa stane, ak namočíte prst do stredu! Korenie vám zázračne ustúpi. Je to preto, že vo vode sa korenie držalo spolu s molekulami vody, ale mydlo naruší povrch vody svojimi molekulami, a tak sa zrnká korenia pracú rýchlo mydlu z cesty preč! Skvelé, však? Zdroj: Youtube, Youtube Channel: DaveHax

https://www.youtube.com/channel/UC0rDDvHM7u_7aWgAojSXl1Q

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.