Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde! Urobte si s nami chutné pesto.

reklama:
Sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde! Urobte si s nami chutné pesto.

Je veľmi zdravý, antibakteriálny a mimoriadne chutný. Ak viete, ako vyzerá a dokážete si ho sami nazbierať, nič vám nebráni urobiť si chutné cesnakové hody. Pozor na zámenu s konvalinkovými listami!

Overeným spôsobom na zistenie, či skutočne ide o medvedí cesnak, by malo byť pošúchanie listov medzi prstami. Z medvedieho cesnaku sa uvoľní krásna cesnaková vôňa. Je samozrejmé, že sa používajú veľké zelené listy.

Medvedí cesnak prečisťuje organizmus a pomáha udržiavať optimálnu hladinu cholesterolu. Navyše je dobrý pre ľudí s urologickými problémami, pretože čistí obličky.

Manipulácia s ním je veľmi jednoduchá. Dá sa použiť čerstvý, kedy je jeho sila a chuť najvýraznejšia. Samozrejme, môžete ho aj zamraziť a kedykoľvek hoc aj v zime vybrať a použiť. Môžete ho konzervovať v oleji alebo urobiť z neho pesto, čím vydrží tiež celkom dlhý čas. Musíte ho však udržiavať na suchom a chladnom mieste.

Pripravili sme pre vás známy recept na pesto. Pripravíte si ho jednoducho, za pár minút.

Recept na pesto:

Potrebujeme:

-5 pl. Lyžíc oleja (olivový, kokosový, iný rastlinný)

-Medvedí cesnak (množstvo si zvolíme podľa toho, akú konzistenciu preferujeme a tiež silu cesnakovej chute)

-Soľ, korenie (podľa chuti)

-Ľubovoľné sú oriešky napr. píniové, vlašské., ak máte radi vyrovnané chute pridajte citrónovú šťavu

Postup: Všetko spolu nadrobno rozmixujeme a pridáme olej. Miešame kým nevznikne jednoliata konzistencia.

Pesto môžete dať na cestoviny, do omáčok, či do dressingov. Môžete ho taktiež zamiešať do masla a vytvoriť tak chutnú nátierku, ktorá bude istotne chutiť aj vašim manželom a ratolestiam.

Dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.