Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rady pre rodičov do slnečných dní. Čo robiť, aby sme deti chránili pred slnkom?

reklama:
Rady pre rodičov do slnečných dní. Čo robiť, aby sme deti chránili pred slnkom?

Vonku je už viac-menej stále slnečno, hoci to občas prerušia mráčiky, slniečko sa skrýva aj za nimi. Chystáte sa na dovolenku s detičkami? Alebo sa len obávate slnečných lúčov a ich stretnutiu s pokožkou dieťatka? Máme pre vás pár rád, ktorými sa môžete inšpirovať.

Slnečné okuliare by deti mali nosiť vtedy ak im slniečko vadí a ak im skutočne svieti do očí. Predávajú sa pre deti od šiestich mesiacov. Ak aj takéto okuliare kúpite, nemusí ich mať dieťa na sebe celé hodiny. Aj kvôli rôznym nevoľnostiam a úpalom nie je v poriadku byť celé hodiny na slniečku. Von chodievajte radšej častejšie a na kratšie časové úseky. Nebuďte tam príliš dlho.

Čítajte aj článok: Ochrana pokožky bábätka

Ak ste na dovolenke a ležíte na pláži, investujte do rezervácie slnečníka, vyplatí sa to. Pokrievka hlavy je samozrejmosťou. Klobúčiky či šiltovky nájdete takmer v každom detskom obchode s oblečením. Hlavička sa môže ochladiť aj pokropením vodou.

Ochrana pred slnečným žiarením v podobe opaľovacieho krému by mala byť čo najvyššia. K dispozícií je SPF 50 ochranný faktor, ale aj 30 možno pre menej citlivých a hlavne pre väčšie deti. Bábätká by sa celkovo nemali vystavovať silným slnečným lúčom. Ak plánujete výlet alebo sedenie na pláži, zabezpečte si baby sitterku, ktorá vymyslí bábätku program vnútri. No a s bábätkom chodievajte von vtedy, ak je vzduch znesiteľný- teda podľa možnosti nie príliš horúci a v ranných, doobedňajších a poobedňajších hodinách. Tak sa vyhnete aj prehnanému krémovaniu.

Detská pokožka u najmenších je mimoriadne citlivá, a preto najmä deti s náchylnosťou ku kožný reakciám z kozmetiky, by ste mali chrániť oblečením a pohybom na chladnejších miestach (pod stromom a pod.). Okrem toho sa samozrejme predávajú hypoalergénne prípravky pre deti. Kočík tiež dobre dieťa chráni, ak má nad hlavou záterasu. Ak používate krém, nezabudnite na tvár!

Dbajte na pitný režim. Radšej zoberte viac vody či čaju než menej. Vždy majte fľašu vody po ruke, a najmä v extrémnych horúčavách pamätajte na naše rady.

Tak to bolo našich pár rád, ktoré ste možno vedeli, možno nie. Prajeme krásne dovolenky a pekné počasie :- )

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. júna 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.