Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prvý októbrový týždeň budeme oslavovať dojčenie

reklama:
Prvý októbrový týždeň budeme oslavovať dojčenie

Viac o dojčení sa budete môcť dozvedieť počas Európskeho týždňa dojčenia, ktorý tento rok pripadá na 1. – 7. októbra 2012, počas ktorého poradkyne v rozličných mestách zorganizujú rozličné podujatia, do ktorých sa môžete zapojiť.

Dojčenie vyzerá byť samozrejmé, jednoduché. Mnoho ľudí si myslí, že keď dojčiť chcú a budú sa snažiť, dojčenie pôjde bez problémov. Niekedy však pre úspešné dojčenie treba spraviť viac, než len chcieť. V realite mnohé mamičky zisťujú, že „úmysel a snaha dojčiť“ nepostačujú. Potrebujú podporu a kompetentnú pomoc, a tú poskytujú poradkyne pri dojčení z občianskeho združenia MAMILA. Viac o činnosti poradkýň ako aj o pomoci a podpore pri dojčení sa verejnosť v rozličných slovenských mestách bude môcť dozvedieť počas Európskeho týždňa dojčenia, ktorý tento rok pripadá na 1. – 7. októbra 2012.

Čo sa bude počas tohto týždňa diať?

Prekážkou pre dojčenie sú často mnohé nesprávne predstavy, ktoré sú natoľko rozšírené, že nie je jednoduché vyznať sa v tom, čo je pravda a čo nie. Mamičke pri problémoch s dojčením môže poradiť každý – a aj sa to deje: radia babičky, radia tety, radia priateľky s deťmi aj bezdetné. Mnohé z týchto rád sa dokonca vzácne zhodnú: „Netráp seba aj malú. Niekedy to skrátka nejde. Veď ani ja som ,nekojila´ a nič sa nestalo.“ Získať kompetentnú radu je už ťažšie. Práve o poskytovanie relevantných informácií a pomoci pôjde poradkyniam v rozličných mestách Slovenska počas tohto týždňa, keď sú všetci pozvaní, aby prišli a zúčastnili sa rozličných podujatí. Viac informácií vám poskytneme v najbližších dňoch.

Svetový týždeň dojčenia

Pozrite si aj svetovú stránku s množstvom informácií o svetovom týždni dojčenia (1. 8. – 7. 8. 2012), ktorý sa tento rok koná po 20-krát je príležitosťou pozrieť sa na dosiahnuté výsledky ako aj plánovať budúcnosť tak, aby sme mohli pomôcť čoraz väčšiemu počtu mamičiek a detí.

Pred 20. rokmi Svetová aliancia pre dojčenie (WABA) odštartovala svoju prvú kampaň k Svetovému týždňu dojčenia témou Iniciatíva nemocníc priateľských k deťom. Počas tých dvadsiatich rokov sa veľa zmenilo, je čas oslavovať a taktiež sa obzrieť späť, aby sme pochopili, čo všetko sa stalo a prečo sa to stalo. Následne by sa malo naplánovať, čo ešte sa dá spraviť, aby matky mohli svoje deti dojčiť a starať sa o ne.

Ciele Svetového týždňa dojčenia 2012:

1. Pripomenúť čo sa stalo za posledných 20 rokov v oblasti výživy detí.

2. Osláviť výsledky a úspechy na národnej, regionálnej a celosvetovej úrovni a poukázať na vykonanú prácu na celosvetovej úrovni.

3. Vyhodnotiť úroveň implementácie Globálnej stratégie pre výživu detí.

Globálna stratégia je program, ktorý odštartovali v roku 2002 Svetová zdravotnícka organizácia a UNICEF. Táto stratégia upozorňuje na to, že postupy podporujúce normálny spôsob kŕmenia detí znižujú výskyt podvýživy ako aj chudoby. Opiera sa o základné ľudské práva a vyzýva na vytvorenie zrozumiteľných postupov zameraných na dojčenie detí na národnej úrovni. Poskytuje rady ako chrániť, pomáhať a podporovať výlučné dojčenie počas prvých šiestich mesiacov, pokračovanie v dojčení popri zavádzaní príkrmov od šiestich mesiacov do dvoch rokov a následné dojčenie s adekvátnou tuhou stravou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. septembra 2012

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.