Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prijmite kvietok nádeje…. 12. apríla 2013 – na Deň narcisov

reklama:
Prijmite kvietok nádeje.... 12. apríla 2013 – na Deň narcisov

„Keď v dnešnej dobe niekto povie, že sa zapája do dobrovoľníckych akcií, veľa ľudí to nechápe. Veď prečo „míňať“ svoj voľný čas na niečo, z čoho nemám žiadny prospech? Ja musím však tomuto názoru oponovať. Už tri roky sa zúčastňujem Dňa narcisov a pravdou je, že si každý rok odnášam veľa užitočných skúseností.“ Hovorí dobrovoľníčka Adriana Zrubcová a pokračuje: „Ako dobrovoľník som v kontakte s ľuďmi, čo ma učí, ako s nimi komunikovať. Myslím si, že toto je v živote veľmi dôležité. Tiež sa dozviem, ako takáto zbierka prebieha. Keď som o tom čítala alebo počula v televízií, netušila som, koľko organizácie celý tento deň vyžaduje. Tisícky dobrovoľníkov, takých ako ja, idú jeden jediný deň v roku do ulíc a prihovárajú sa ľuďom s prosbou o príspevok. Aj keď to môže znieť celkom gýčovo, mám dobrý pocit z pomáhania druhým. Zo Dňa narcisov financuje Liga proti rakovine projekty na pomoc onkologickým pacientov, ale aj Onkologickú výchovu na školách. Predmet, ktorý na našej škole prebieha už roky a na vyučovaní sa dozvedáme zaujímavé informácie o prevencii a liečbe rakoviny. Vždy keď sa dozvedám, aké všetky skvelé veci z celého tohto úsilia vzišli, mám radosť, že som aj ja mohla svojou troškou pomôcť.“

V piatok, 12. apríla 2013, počas Dňa narcisov Vás oslovia dobrovoľníci Ligy proti rakovine, ku ktorým patrí aj Adriana. Celkovo ich je viac ako 16 000 na celom Slovensku z radov základných, stredných i vysokých škôl, skautských oddielov, mestských a obecných úradov, spolkov Slovenského červeného kríža, nemocníc a zdravotníckych zariadení, ale aj lekární, firiem, rôznych záujmových klubov a združení, či organizačných zložiek Ligy proti rakovine. Veríme, že od nich prijmete narcis – kvietok nádeje, a tak či už finančne alebo morálne podporíte prostredníctvom Ligy proti rakovine prospešné projekty pre onkologických pacientov, ich blízkych i verejnosť.

Všetci dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú označení jednotnými identifikátormi, vďaka ktorým ich ľahko spoznáte. Identifikátory sú zobrazené na stránke www.dennarcisov.sk.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, ďakujeme všetkým prispievajúcim…

www.dennarcisov.sk

www.lpr.sk

www.facebook.com/ligaprotirakovine

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. apríla 2013

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.