Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plastová pištoľ v puzdre so strelami s prísavným kalíškom – POLICE GUN

reklama:
Plastová pištoľ v puzdre so strelami s prísavným kalíškom - POLICE GUN

Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.

Ide o nasledovnú hračku: Plastová pištoľ v puzdre so strelami s prísavným kalíškom – POLICE GUN

Pôvod: neuvedený

Popis: Hračka obsahuje pištoľ uloženú v puzdre, ktoré je možné pripevniť na opasok. Zabalená je do plastového priehľadného obalu s papierovou farebne potlačenou sponou s nápisom POLICE GUN a označením NO.103. Na zadnej strane papierovej spony je nalepený štítok s číselným označením TWJ 14163, označenie CE je uvedené na ďalšom nalepenom štítku. Súčasťou balenia sú 3 strely s prísavným kalíškom.

Druh nebezpečnosti: Riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti: Pri skúške ťahom sa prísavky, ktoré tvoria nárazový povrch striel, ľahko oddelili. Ak nie je prísavka k hračke riadne pripevnená, možno predpokladať, že sa počas bežného a predvídateľného používania deťmi uvoľní. V prípade, že celá zostane v ústach, môže zablokovať dýchacie cesty v zadnej časti ústnej dutiny a hornej časti krku a spôsobiť udusenie.

Opatrenia na ochranu trhu: Predávajúci už pri odbere vzorky dobrovoľným opatrením stiahol uvedené výrobky z predaja. Pri následnom šetrení predávajúci zverejnil na prevádzkovej jednotke oznam o nebezpečnom výrobku a o možnosti jeho vrátenia späť. Prípad je ďalej v šetrení až k podnikateľskému subjektu, ktorý je zodpovedný za uvedenie tohto nebezpečného výrobku na trh SR.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. mája 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.