Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pištoľ laserová GUN LASER SHARE

reklama:
Pištoľ laserová GUN LASER SHARE

Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.

Ide o nasledovnú hračku: Pištoľ laserová GUN LASER SHARE

Pôvod: Made in China (uvedené na obale)

Popis: Plastová hračka – pištoľ s laserovým zameriavačom. Zabalená je v priehľadnom plastovom vrecku, uzatvorenom papierovou, farebne potlačenou sponou. Na prednej strane papierovej spony je nápis GUN LASER SHARE a nalepený štítok s uvedením PLAST HRACKY. Na zadnej strane je číselné označenie NO: 688-1 a označenie CE.

Druh nebezpečnosti: Riziko poškodenia zraku

Príčiny nebezpečnosti: Meraním laserového žiarenia bolo zistené, že namerané hodnoty priamych sústredených lúčov nie sú v súlade s limitnou hodnotou expozície oka laserovým žiarením pre dlhú dobu expozície.

Opatrenia na ochranu trhu: V čase šetrenia sa uvedený druh nebezpečnej hračky na prevádzkovej jednotke už nenachádzal. Predávajúci prijal dobrovoľné opatrenie, na základe ktorého informoval spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku formou oznamu na dostupnom mieste prevádzkovej jednotky s tým, že umožní spotrebiteľom tento výrobok vrátiť späť, pričom mu bude vrátená kúpna cena výrobku. Prípad je ďalej v šetrení až k podnikateľskému subjektu, ktorý je zodpovedný za uvedenie predmetnej nebezpečnej hračky na trh SR.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. júna 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.