Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Obed alá mäsko na víne

reklama:
Obed alá mäsko na víne

Recept pre vás pripravila vaša redaktorka Katka.

Potrebovať budete najmä kuracie mäso, víno a koreniny. Je to taký kurací guláš s výraznou chuťou, ktorý sa skvelo hodí hneď k niekoľkým prílohám.

Na recept s názvom Vínny kurací guláš potrebujeme (4 porcie):

2x Kuracie prsia

1x cibuľa

Sušenú štipľavú papriku

Sladkú sušenú papriku

Rascu

Zeleninový vývar

1/2 dc bieleho vína

Klobásku

Soľ

Zemiakový škrob

Šampióny

Postup: Kuracie prsia očistíme a prekrojíme na niekoľko rezňov. Prsia vyklepeme a jemne nasolíme. Nakrájame si klobásu. Môže byť mäkšia do varenia ale aj suchá je fajn. Pripravíme si koreniny, vývar a soľ. Nakrájanú cibuľu na kocky dáme na dno väčšieho hrnca. Necháme na oleji zozlatovať. Na ňu dáme pražiť šampióny. Pridáme mäso a opekáme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme vodu a vývar tak, aby sa mäso zalialo do ¾. Pridáme klobásu. Prilejeme víno a nasypeme koreniny a soľ podľa chuti. Teraz varíme asi 30 minút. Potom pridáme 2 malé lyžičky škrobu a podľa potreby ešte doplníme vodu. Necháme dusiť cca 10 minút. Keď je mäso mäkké, odstavíme pokrm zo sporáka.

K tomuto jedlu sa skvelo hodí tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša.

Dobrú chuť :- )

Foto: Katarína V.

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. júna 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.