Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Niekedy sa stačí vyrozprávať

reklama:
Niekedy sa stačí vyrozprávať

V nemocnici ma poznajú pod menom sestrička Paula Prdelková a v osobnom živote som Eva Trubanová. Rada by som Vám vyrozprávala príbeh jednej klaunskej návštevy… pretože vyrozprávať sa môže niekedy kúzelne pôsobiť na vašu psychiku a teda aj Vaše celkové zdravie.

Môj klaunský kolega, doktor Karol Žinčica bol v ten deň mentálne tak trochu indisponovaný, samozrejme klaunsky, a to aj napriek tomu, že je doktor. Ale ja, jeho verná sestrička Paula Prdelková som sa snažila každé vyšetrenie uviesť na pravú mieru. Radila som mu ako mohla, robila čo bolo v mojich silách, navádzala ho na presné postupy vyšetrovania, ale niekedy ani to nepomohlo. Poviem Vám aj keď sa všetci naokolo bavili, ja som to nemala ľahké s doktorom Žinčicou. Keď sme išli navštíviť Lenku, nevedel ani len do dverí trafiť! A posteľ ? Tá bola pre neho neprekonateľná prekážka, no a vyšetrenie nedosiahnuteľný cieľ. Ale našťastie, Paula Prdelková už po všetkých tých vizitách vedela čo treba robiť. Lenke, ktorú evidentne niečo trápilo, pričarovala, ako sama Lenka povedala, „zázračný liek“. Červeno nosí zaguľatený liek, do ktorého keď poviete čo vás trápi, bolí alebo niečo, čoho sa chcete zbaviť, potom to začarujete a ono to zmizne. Sestrička Paula Prdelková pootvorila tento čarovný odstraňovač bolesti, Lenka sa nahla k nemu a pošepkala do tohto lieku, čo ju trápi: „Bolí ma bruško.“ Paula Prdelková si dala do ruky červený liek aj s ukrytým boľavým tajomstvom, ktoré malo zmiznúť. Lenka sa zhlboka nadýchla, povedala čarovné zaklínadlo, fúkla a liek aj z bolesťou bol zrazu preč. Lenka sa len s údivom pozerala kam zmizol, no nikde ho nevidela.

Po chvíľke sa opäť zjavil za jej uškom. Lenka dostala tento čarovný liek, aby mohla do neho hovoriť všetko čo ju trápi, povedať kúzelné zaklínadlo, silno stisnúť v ruke a všetky jej trápenia sa stratia. Doktor Karol, ktorý to celé sprevádzal hudbou sa udivene pozeral, pritakal a samozrejme, že opäť zmätene, chcel odísť z izby cez šatník…. asi by sa tiež potreboval vyrozprávať. A čo vy? Máte komu povedať, čo vás trápi?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. mája 2014

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.