Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kvasinky, ako na ne?

reklama:
Kvasinky, ako na ne?

Čo to znamená, ak je náš dôležitý ženský orgán v nepokoji? Ak niečo tam dole nie je v poriadku, je to dôvod na návštevu gynekológa, možno aj ďalších iných lekárov.

Prvé príznaky sú na nevydržanie

Premnožené kvasinky sa prejavujú najmä svrbením, pálením a začervenaním. Môžu však nastať aj ďalšie príznaky, ktoré sú azda oveľa horšie. Je to pálenie pri močení a výtok, ktorý môže byť priezračný a hlienovitý až po biely či žltý. Je to veľmi nepríjemný problém, ktorý neriešením alebo zanedbaním môže prerásť až v časté infekcie močových ciest a celkovo k oslabeniu imunity.

Prečo sa dostavia problémy?

Sklon k tomuto ochoreniu či prejavom ochorenia, majú najmä ženy s oslabenou imunitou. Tie, ktoré sú často choré a nemajú dobrú obranyschopnosť sú vystavené riziku. Najmä ak často beriete antibiotiká, môžu sa po ich dobratí prejaviť kvasinky. Preto sa odporúča pri ich užívaní, brať vhodným spôsobom aj mliečne baktérie- probiotiká. Aj ženy, ktoré milujú sladkosti a nedokážu si odoprieť veľké množstvo sacharidov a cukrov sú ohrozené. V neposlednom rade je dôležitá pravidelná hygiena a nezanedbávanie chorôb. Nevyležaním a nedoliečením môžu víry a baktérie v tele zostať a oslabovať organizmus.

Čo robiť, keď to prepukne?

Prvé babské recepty hovoria o natretí jogurtu na citlivé miesta či o kúpeľoch s pridaním pár kvapiek octu. Ak nie sú problémy v prepuku, možno patríte k šťastlivcom, ktorým sa to podarí vyliečiť aj takýmto spôsobom. Lenže niektoré ženy to majú tak, že keď už, tak už. A teda ich problémy zanedbaním môžu narásť. Netreba nič podceniť a rozhodne sa neváhajte poradiť s gynekológom. Potom sa dá poradiť aj s imunológom. To samozrejme až vtedy, ak to gynekológ uzná za vhodné.

Medzi baktérie, ktoré sa objavujú vo výteroch patrí napríklad Candida Albicans.

Pomáha aj diéta

Zmena stravy urobí veľa, a hoci si niektoré z vás možno skepticky povedia, že to nie je možné, je to tak. Pri pretrvávajúcich problémoch je dobré obmedziť cukry a sacharidy, v ktorých sa kvasinky množia a živia sa nimi.

Znamená to zredukovať múku a produkty vyrobené z nej a sladkosti, med, sladidlá, strukoviny aj sladšie druhy zeleniny a ovocie celkovo. Vhodné je zvýšiť príjem kyslomliečnych produktov ako zakysané mlieko, lebo obsahuje mliečne kultúry. Užívať treba aj už vyššie spomínané probiotiká.

Ak to na vás príde, nehanbite sa a choďte k odborníkovi! Pri týchto problémoch môžete totiž nakaziť aj svojho partnera ale nie je vylúčené, že to máte aj od neho. Potom treba preliečiť oboch partnerov. Inak to urobte aj pre seba. Neliečené problémy akéhokoľvek charakteru sa sami zrejme nevyparia len tak.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.