Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – sviečka v tvare hrozna tmavofialovej farby

reklama:
Nebezpečný výrobok - sviečka v tvare hrozna tmavofialovej farby

Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na trhu SR boli v ponuke pre spotrebiteľa výrobky – sviečky, ktoré aj napriek tomu, že nie sú potravinami, majú formu, vôňu, farbu, vzhľad, obal, označenie, objem alebo rozmery, ktoré môžu spôsobiť, že spotrebitelia, najmä deti, si ich zamenia s potravinami, v dôsledku čoho ich môžu vkladať do svojich úst, cmúľať alebo prehltnúť, čo by mohlo byť nebezpečné a zapríčiniť napríklad dusenie, otravu alebo perforáciu či zablokovanie tráviaceho ústrojenstva.

Išlo o nasledovný druh sviečok, ktorý spĺňa definíciu pojmu „nebezpečná napodobenina“ a preto je výrobkom nebezpečným: Sviečka – hrozno tmavofialovej farby

Artiklové číslo: 10469

EAN kód: 5906729633794

Pôvod: Neuvedený

Popis výrobku: Ide o sviečku v tvare hrozna tmavofialovej farby s dĺžkou cca 15 cm a šírkou cca 7,5 cm. Bobule hrozna majú rozmer cca 1,5×1 cm, pričom môže ľahko dôjsť k ich oddeleniu.

Opatrenia na ochranu trhu: Kontrolovaný subjekt prijal dobrovoľné opatrenie, na základe ktorého nebude uvedený výrobok uvádzať na trh, ani ďalej predávať.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si uvedené výrobky zakúpili, aby ich vo vlastnom záujme prestali používať a najmä odstránili z dosahu detí. Spotrebiteľ má právo vrátiť ich späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. októbra 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.