Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Sada hrkálok – BABY RATTLES

reklama:
Nebezpečný výrobok - Sada hrkálok - BABY RATTLES

Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.Ide o nasledovnú hračku: Sada hrkálok – BABY RATTLES

Pôvod: Made in China (uvedené na obale)

Popis: Plastové hrkálky v počte 5 kusov znázorňujúce zvieratká, chodidlo a hviezdičku. Zabalené sú do plastového priehľadného vrecka uzatvoreného papierovou farebne potlačenou sponou s obrázkami hrkálok a malého dieťatka. Na papierovej spone je názov BABY RATTLES aj označenie CE.

Na uzatváracej spone sú nalepené štítky, pričom na jednom je uvedené číselné označenie NO. 5314A a na druhom je údaj: produkt number: NGZ 693219

Druh nebezpečnosti: Riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti: Tri hrkálky (okrem chodidla a hviezdičky) nespĺňajú požiadavky na tvar a veľkosť určitých hračiek. Ich geometrický tvar a veľkosť je taká, že vyčnievajú mimo základne skúšobnej šablóny. Berúc do úvahy bežné a predvídateľné správanie malých detí, nie je možné vylúčiť riziko upchatia úst prípadne dýchacej trubice dieťaťa.

Opatrenia na ochranu trhu: Kontrolovanej osobe – distribútorovi, ktorý je zodpovedný za uvedenie tohto nebezpečného výrobku na trh SR, boli uložené záväzné pokyny: neuvádzať na trh SR nebezpečné výrobky, stiahnuť predmetné nebezpečné výrobky z trhu a informovať o nebezpečnom výrobku spotrebiteľskú verejnosť formou oznamu na PJ ako aj vo verejnoprávnych elektronických médiách.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. októbra 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.