Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Fixačná základňa pre detskú autosedačku

reklama:
Nebezpečný výrobok - Fixačná základňa pre detskú autosedačku

Slovenská obchodná inšpekcia oznamuje, že na trhu v SR zistila v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý bol oznámený do systému RAPEX Holandskom, a ktorý predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia.

Ide o nasledovný výrobok: Fixačná základňa pre detskú autosedačku „FamilyFix base,“ „Maxi-Cosi“

Krajina pôvodu: Holandsko

Popis výrobku:

Fixačná základňa pre detskú autosedačku „Family-Fix base“ je návrh zariadenia pre používanie s autosedačkami „Maxi-Cosi Pebble“ alebo „CabrioFix infant seat,“ ktoré sa pripevňujú k základni.

Druh nebezpečnosti: riziko vonkajších poranení

Príčiny nebezpečnosti:

Pri rutinnej kontrole Maxi-Cosi FamilyFix, Dorel Holandsko bolo zistené, že v priebehu výroby došlo pri niektorých výrobkoch k výrobnej chybe: výrobok má vnútorné spojenie svorkami so žltou ISO-Fix spojovacou súčiastkou a plastovou základňou, pričom pri niektorých výrobkoch toto spojenie chýba.

Opatrenia na ochranu trhu:

Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia, na základe ktorých zamedzí predaj nebezpečného výrobku a bude informovať spotrebiteľov a odberateľov o nebezpečnom výrobku. Po dohode s výrobcom tohto výrobku pri jeho vrátení bude spotrebiteľom bezplatne poskytnutý výrobok, ktorý má už odstránené riziko.

V ponuke pre spotrebiteľa sa už nachádza aj upravená základňa, ktorá je odlíšená výrazným zeleným bodom na spodnej strane FamilyFix a bielou nálepkou na papierovej prepravnej škatuli FamilyFix. Takto upravený výrobok nepredstavuje pre spotrebiteľa riziko.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. mája 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.