Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Detské penové puzzle 72 ks „Möbelix“

reklama:
Nebezpečný výrobok - Detské penové puzzle 72 ks "Möbelix"

Slovenská obchodná inšpekcia oznamuje, že na trhu v SR zistila v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý bol oznámený do systému RAPEX Rakúskom, a ktorý predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia.

Ide o nasledovný výrobok:

Detské penové puzzle 72 ks „Möbelix“, EAN kód: 9007019153019

Krajina pôvodu: Čína

Popis výrobku:

Detské penové pestrofarebné puzzle 72 ks s písmenkami a rôznymi geometrickými tvarmi. Veľkosť jedného dielu je cca 16 x 16 cm. Puzzle sú balené v priehľadnej plastovej taštičke, do ktorej je vložená modrá papierová etiketa s nápismi v anglickom, talianskom, slovenskom a českom jazyku, uvedený EAN kód, piktogram vekovej kategórie 0 – 3 roky, CE značka a nápis Made in China.

Druh nebezpečnosti: riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti:

Hračka obsahuje odnímateľné malé časti, resp. pri skúške ťahom sa z puzzle oddelili ďalšie malé časti. Pri bežnom a predvídateľnom správaní malých detí, ktoré majú dobre známy zvyk vkladať veci do úst, nie je možné vylúčiť riziko zadusenia.

Opatrenia na ochranu trhu:

Predmetný nebezpečný výrobok bol distribuovaný len v rámci kontrolovanej obchodnej siete. Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia, na základe ktorých bol nebezpečný výrobok zničený.

Zobraziť info o výrobku na stránke SOI

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. augusta 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.