Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Detská plastová súprava na hranie – pištoľ, granát, obušok, hodinky, odznak „COMMANDOS“

reklama:
Nebezpečný výrobok - Detská plastová súprava na hranie - pištoľ, granát, obušok, hodinky, odznak "COMMANDOS"

Slovenská obchodná inšpekcia oznamuje, že na trhu v SR zistila v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý bol oznámený do systému RAPEX Maďarskom, a ktorý predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia.

Ide o nasledovný výrobok: Detská plastová súprava na hranie – pištoľ, granát, obušok, hodinky, odznak „COMMANDOS,“ Item no.: BRTY-10040

Krajina pôvodu: Čína

Popis výrobku: Detská plastová súprava na hranie obsahuje čiernu pištoľ, obušok a hodinky s modrým displejom, granát šedej farby, odznak striebornej farby a 3 čierne plastové šípky s priehľadnými červenými prísavkami. Hračka má blistrové balenie, na žlto-oranžovo-čiernom kartónovom podklade je veľký červený nápis Commandos a údaje: varovania, označenie CE, piktogram vekovej kategórie 0-3 roky, Made in China. Na zadnej strane je Item no., EAN kód a euro-one.hu.

Druh nebezpečnosti: riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti: Súčasťou pištole sú aj šípky s prísavkami, ktoré sa pri skúške ťahom dajú pomerne ľahko oddeliť. Ak vezmeme do úvahy bežne predvídateľné správanie detí vkladať veci do úst, nie je možné vylúčiť, že dieťa malú časť prehltne, čo predstavuje riziko zadusenia.

Opatrenia na ochranu trhu: Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia, na základe ktorých zamedzí dodávku a predaj nebezpečného výrobku, bude informovať odberateľov a spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku a možnosti jeho vrátenia.

Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. marca 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.