Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadácia pre deti Slovenska vyhlásila 15. ročník Grantového programu Hodina deťom

reklama:

Nadácie pre deti Slovenska vyhlásila 15. ročník grantového programu Hodina deťom určeného na podporu jedinečných a užitočných projektov pre deti a mladých ľudí na Slovensku. O grant, na podporu svojho projektu, môžu požiadať organizácie pracujúce s deťmi do 10. marca 2014 prostredníctvom aplikácie na www.nds.sk (http://nds.nds.sk/nds/).

Finančné prostriedky na realizáciu grantového programu získava Nadácia pre deti Slovenska prostredníctvom verejnej zbierky Hodina deťom. Za 14 rokov svojej existencie podporila 1 573 projektov v hodnote viac ako 4,5 mil. EUR. O príspevok z grantového programu sa môžu uchádzať organizácie, ktoré realizujú aktivity systematicky a celoročne.

Nadácia pre deti Slovenska rozdelí finančné prostriedky 15. ročníka Hodiny deťom, vyzbierané do 31. marca 2014, do nasledovných programových oblastí:

1. DIEŤA A JEHO RADOSTI

Preventívne projekty zamerané na rozvoj vzťahov, úcty k sebe aj iným, na rozvoj tvorivosti a aktivity detí, na motiváciu detí a mladých ľudí k práci na svojom rozvoji aj k práci v prospech iných.

2. DIEŤA A JEHO STAROSTI

Intervenčné projekty zamerané na riešenie problémov detí, keď zlyháva ich rodina, keď nie sú rešpektované, nie sú dostatočne pripravené na ťažké životné situácie, v ktorých sa ocitnú.

3. DIEŤA A JEHO ŠKOLA

Projekty zamerané na školské prostredie, na vzdelávanie a rozvoj životných zručností detí aj učiteľov, na finančnú gramotnosť, inovácie vo vzdelávaní aj na vysoko efektívne učenie.

4. DIEŤA A JEHO KOMUNITA

Projekty zamerané na budovanie bezpečného prostredia pre deti, podporu vzájomnej spolupráce organizácii pracujúcich s deťmi a mladými ľuďmi, a tiež na podporu spolupráce so samosprávami, na výmenu skúseností a rozvoj pracovníkov.

Grantové podmienky, ako i bližšie informácie sú uverejnené na http://www.hodinadetom.sk/blog/aktuality/vyhlasujeme-15.-rocnik-gp-hodina-detom/. Žiadosť je potrebné zaslať elektronicky, žiadosť doručená iným spôsobom nebude akceptovaná.

Kontakt pre médiá: Martina Slušná, pr@nds.sk

Kontakt pre uchádzačov o grant: Karin Vaňatková, karin@nds.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. februára 2014

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.