Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Na prvý turnus relaxačných týždňoviek nastúpilo 60 pacientov

reklama:
Na prvý turnus relaxačných týždňoviek nastúpilo 60 pacientov

V sobotu 19. mája sa začali Relaxačné týždňovky Ligy proti rakovine hradené i z výnosu Dňa narcisov. V týchto chvíľach sa úvodného turnusu v Dudinciach zúčastňuje prvých 60 onkologických pacientov po liečbe. Celkovo sa od mája do októbra na „Týždňovkách“ vystrieda 289 pacientov z celého Slovenska.Relaxačné týždňovky sú projektom Ligy proti rakovine realizovaným v rámci psychosociálnej podpory pacientom. Ich cieľom je pomôcť onkologickým pacientom po liečbe, prípadne v liečbe, ak to ich zdravotný stav umožňuje, načerpať nové sily a poskytnúť plnohodnotnú podporu pri návrate do „bežného“ života.

Program pobytu sa skladá prevažne zo skupinových aktivít, v rámci relaxácie pacienti absolvujú cvičenia v bazéne, vírivku i saunu, v rámci arteterapie sa učia zdobiť servítkovou technikou, maľovať na sklo či vyrábať bižutériu. Pre pacientky je pripravené „popoludnie krásy“, v rámci ktorého budú mať možnosť skrášliť sa a dozvedieť zaujímavé informácie o všetkom, čo súvisí so starostlivosťou o vlasy, pleť, vizáž. Pripravené sú výlety do baziliky v Ostrihome, návšteva mesta Štúrovo, kaštieľa Sv. Antona, či prírodného banského múzea v Banskej Štiavnici. Večerný program spestrý country zábava a posedenie pri gitare. Pacientom sú počas celého pobytu k dispozícii animátori z Ligy proti rakovine, ktorí program koordinujú.

Tento rok realizuje Liga proti rakovine už štvrtý ročník „Týždňoviek“ a každý rok eviduje rastúci počet záujemcov. Prihlášku na pobyt uverejnila Liga proti rakovine v Centrách pomoci LPR v Bratislave, Martine, Košiciach, na POKO oddeleniach v okresných mestách, web stránke www.lpr.sk.

Za touto „Týždňovkou“ budú nasledovať ešte štyri turnusy: pre pacientov do 55 rokov:

18.8 – 24.8.2012 Štrba, 1.10. – 7.10.2012 Podkylava; pre pacientov nad 55 rokov sú určené termíny 18.6. – 24.6.2012 Štrba a 15.9. – 21.9.2012 Dudince.

Liga proti rakovine plne financuje Relaxačné týždňovky z výnosu svojej jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov a z asignácie 2% dane z príjmu FO a PO, pre pacientov sú pobyty bezplatné.

Pre onkologických pacientov zdužených v organizačných zložkách LPR SR začínajú od 27. mája 2012 vo Vyšných Ružbachoch „Rekondičné pobyty“. Organizačné zložky Ligy proti rakovine združujú vo svojich kluboch prevažne pacientky po rakovine prsníka. Celkovo sa tento rok zúčastní pobytov 500 z nich.

Na Vaše otázky rada odpovie Ing. Eva Kováčová, tel: 0915 797 564, e-mail: kovacova@lpr.sk alebo Ing. Martina Slušná, tel.: 02/57 20 29 04,0904 580 289, e-mail: slusna@lpr.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. mája 2012

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.