Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Multikultúrna víkendovka pre deti s kardiologickým ochorením

reklama:
Multikultúrna víkendovka pre deti s kardiologickým ochorením

V dňoch 10. až 12. mája 2013 sa 16 detí s kardiologickým ochorením zúčastní multikultúrneho pobytu v hoteli Severka v Zákopčí a prežijú tak víkend plný zážitkovo-vzdelávacích aktivít. Víkendovku realizuje Klub Detskej Nádeje, z programu Európskej komisie Mládež v akcii, ako súčasť projektu „Čo sa v škole nenaučíš“. Projekt zahŕňa sériu štyroch pobytov pre deti s kardiologickým ochorením vo veku od 7 do 18 rokov, pričom každý z nich bude zameraný na inú tému.Cieľom prvej realizovanej víkendovky je dozvedieť sa zaujímavé informácie o iných kultúrach, odstraňovaní xenofóbie, rasizmu a ochrane ľudských práv, svoje jazykové schopnosti si deti precvičia v spolupráci so zahraničnými dobrovoľníkmi. Súčasťou pobytu však bude i zábava a voľný čas. Prostredníctvom vybraných aktivít (kvízy, kreatívne hry, zábavný večer v multikultúrnom štýle) je deťom priblížiť fakt, že existuje mnoho kultúr a ak sa budeme vzájomne rešpektovať, môžeme spolu nažívať v mieri. To, že ľudia z inej kultúry či národa majú iné zvyklosti a robia niečo, čo s počiatku nechápeme, neznamená, že ide o menej vyspelú kultúru. Deti by si mali na konci pobytu uvedomiť, že už dnes žijeme v medzinárodnom prostrední a čím viac krajín a ľudí spoznáme, tým viac sa obohatíme aj my sami.

Počas pobytu budú deťom k dispozícii animátori, lekár a dvaja zahraniční dobrovoľníci, ktorí momentálne na Slovensku vykonávajú Európsku dobrovoľnícku službu.

Pobyt je financovaný z programu Európskej komisie a prostriedkov Klubu Detskej Nádeje, rodičia hradia len cestovné náklady.

Ďalšou zo série pobytových akcií pre detských kardiologických pacientov je pripravovaný 11-ty ročník KARDIO tábora, ktorý sa bude konať od 29.6 do 13.7.2013 v Pružine. Pobyt bude hradený z asignácie 2% dane z príjmu Klubu Detskej Nádeje a získaných grantov. Na KARDIO tábor je možné sa ešte prihlásiť do 20.mája 2013 prostredníctvom stránky www.kdn.sk.

Doplňujúce informácie: Klub Detskej Nádeje je občianske združenie spájajúce všetkých, ktorí chcú prispieť k skvalitneniu a uľahčeniu života dlhodobo hospitalizovaných alebo znevýhodnených detí v oblasti onkológie a kardiológie. KDN vzniklo v roku 1998 a jeho členmi sú mladí ľudia z radov vysokoškolských študentov. Hlavnou aktivitou združenia sú pravidelné návštevy detských pacientov na oddeleniach DFNsP Kramáre.

Kontakt pre ďalšie informácie: Mgr. Jana Haládiková, tel: 0903 359 756, email: aknaj.ha@gmail.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. mája 2013

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.