Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Med a jeho zázračné účinky

reklama:
Med a jeho zázračné účinky

Vedeli ste, že taký med je dobrý ako prevencia rakoviny, pomáha pri ranách a popáleninách, či Vám môže pomôcť rýchlejšie zaspať? Med má oveľa viac využití, ako ste doteraz tušili 🙂

Zvyšuje športový výkon

Už starovekí olympijskí atléti jedli na zlepšenie svojho výkonu med a sušené figy. Aj najmodernejšie štúdie ukazujú, že je lepší pri udržiavaní hladiny glykogénu v porovnaní s inými sladidlami.

Pomáha pri problémoch s nespavosťou

Podobne ako cukor, med uvoľňuje inzulín – serotonín, ktorý pomáha zlepšiť náladu. Naše telo premieňa seratonín na melatonín. To je chemická zlúčenina, ktorá reguluje dĺžku a kvalitu nášho spánku.

Liečí rany a popáleniny

Med má antibakteriálne účinky, preto je dobrý na rany a popáleniny. Je to prirodzený antibakteriálny zdroj, takže pokožku ďalej nedráždi.

Pomáha pleti

Toto už spomínané antibakteriálne pôsobenie pomáha aj našej pleti. Množstvo masiek na tvár obsahuje med. Môžete si vyrobiť takúto masku na tvár aj doma. Napríklad veľmi jednoduchý a účinný recept takejto masky je proti akne:

Zmiešajte trochu medu a trochu škorice. Aplikujte na tvár. Nechajte pôsobiť 10-30 minút. Dobre opláchnite.

( Škorica má tiež antibakteriálne využite, presne ako med.)

Pomáha pri tráviacich ťažkostiach

Konzumácia medu podľa najnovších výskumov veľmi pomáha aj pri tráviacich ťažkostiach, či vredoch. Ak máte nejaké takéto problémy, skúste do svojho jedálnička zaradiť aj med. Začnite užívať napríklad lyžičku- dve každý deň.

Slúži ako prevencia rakoviny a srdcových chorôb

Med obsahuje antioxidanty a flavonoidy, ktoré pomáhajú pri znižovaní rizika srdcových chorôb alebo rakoviny.

Keď Vás drhne od kašľu

Bola som chorá a líhala som si do postele s tým, že ma neskutočne drhlo od kašľu. Mala som v sebe všetky možné lieky, dva vankúše pod hlavou…nič nepomáhalo. Tak som si zapla internet a hľadala som nejaké recepty našich starých mám. No a našla som niečo, čo mi hneď zabralo. Stačí, ak si dáte pol pohára, alebo pohár teplého mlieka s medom. Uľaví Vám to a zmierni dráždenie 🙂

Med je vraj dobrý aj na liečenie zraku, pri problémoch s močovými cestami, pri prieduškovej astme či dokonca na liečenie impotencie…a mnoho iného.

Siahnite po ňom častejšie, oplatí sa.

Prípadne sa spýtajte svojich rodičov či starých rodičov, aké recepty oni poznajú s medom.

Ja práve píšem tento článok a na tvári mám medovo-škoricovú masku 😀

zdroj článku: care2.com, medicaldaily.com, livingthenourishedlife.com

autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.