Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Matka kojí 5 ročného syna, deti učí doma a nauznáva tradičnú medicínu. Chce byť v silnom prepojení s prírodou

reklama:
Matka kojí 5 ročného syna, deti učí doma a nauznáva tradičnú medicínu. Chce byť v silnom prepojení s prírodou

Adele Allan sa spolu s manželom rozhodli pre výchovu bez obmedzení. To znamená, že ich deti nemusia chodiť do školy, nie sú očkované a nemajú žiadne pravidlá.

Adele bez prestania kojí nielen svoju 1 ročnú dcérku, ale aj 5 ročného synčeka. Chce deti vychovať jedinečnou formou, ktorá nepodlieha žiadnym normám. Verí, že ak deťom nechajú slobodu, budú oveľa viac späté s prírodou a so sebou.

Hoci sa jej syn učí doma, písanie a čítanie jeho mamička nepokladá za dôležité a chce ho to naučiť o čosi neskôr. Namiesto toho chce povzbudiť jeho intelektuál formou umenia, remesiel a hračiek.

Tradičné výchovné metódy, podľa jej slov, navádzajú rodičov na zlú cestu. „Nechať malé dieťa vyplakať…dieťa sa potrebuje cítiť bezpečne,“ tvrdí Adele.

Mladí rodičia sa spoliehajú na prírodnú liečbu. Veria, že zápal spojiviek môže byť vyliečený enzýmami z materského mlieka. Podľa ich slov by liečbu liekmi nezvolili ani po diagnostikovaní vážnych ochorení ako napríklad rakoviny.

Ich deti sú spojené s prírodou natoľko, že častokrát si pri hre pochutia na listoch zo stromov. Ich dcérka pritom vôbec nenosí topánky. Adele totiž chce, aby bola v naozaj silnom prepojení s prírodou a pocítila, čoho je príroda naozaj schopná.

Veľa ľudí túto rodinku kritizuje, najmä kvôli neobvyklému životnému štýlu a nedostatočnej ochrane ich detí, zrejme oprávnene. Pri vedomostiach o vývine a biológii v 21. storočí je takéto riskovanie so zdravím svojich detí pri najmenšom nelogické.

Každopádne, zábery rodinky natočené pre BarcroftTV vyzerajú idylicky. Určite by sme však tento model výchovy negeneralizovali ako správny a neodporúčali riskovať.

Ako ste na tom vy? Aký máte pohľad na tento typ výchovy?

foto: waldryano/ pixabay.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. februára 2017Zdroj littlethings.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.