Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Liga proti rakovine podporí spolu so študentmi Onkologickej výchovy III. Avon pochod proti rakovine prsníka

reklama:
Liga proti rakovine podporí spolu so študentmi Onkologickej výchovy III. Avon pochod proti rakovine prsníka

Liga proti rakovine sa v sobotu 18. júna 2011 v Bratislave zúčastní Avon pochodu proti rakovine prsníka a podporí ho spolu so 70 študentmi a pedagógmi Onkologickej výchovy.

Liga proti rakovine sa v rámci svojich programov a projektov venuje onkologickým pacientom, ale zároveň sa v rámci prevencie zameriava na zdravú populáciu. Preto sa stala už po tretíkrát odborným partnerom „Avon pochodu proti rakovine prsníka“ a podporí ho spolu s mladou generáciou, ktorú edukuje o prevencii už od základných a stredných škôl formou projektu Onkologickej výchovy na školách.

Workshop Ligy proti rakovine

Projekt Onkologickej výchovy realizuje Liga proti rakovine už od r. 1997 formou nepovinného predmetu alebo krúžku na základných a stredných školách po celom Slovensku. Žiaci a študenti sa zároveň pravidelne zúčastňujú vzdelávacích workshopov, prostredníctvom ktorých sa dozvedajú nové poznatky o prevencii, o liečbe onkologických ochorení, či zdravom životnom štýle. Jeden z nich bude pre 70 študentov a ich pedagógov prebiehať práve 18.6.2011 od 9.00 do 11.30 hodiny v hoteli Nivy. Téma workshopu je spojená so samotným pochodom. Po odbornej prednáškovej časti, kde sa študenti dozvedia viac o prevencii rakoviny prsníka, samovyšetrení či liečbe tohto druhu ochorenia, budú mať možnosť diskusie priamo s pacientkou, ktorá ochorením prešla.

Podpora Avon pochodu proti rakovine prsníka

Študenti sa spolu so svojimi pedagógmi a zástupcami Ligy proti rakovine zúčastnia pochodu v originálnych „ligových“ tričkách s názvom Liga proti rakovine a heslom „Ideme s Vami“. Vyjadria tak spolupatričnosť a podporu ženám bojujúcim s týmto zákerným ochorením a podporia myšlienku boja proti rakovine prsníka.

V stánku spoločnosti Avon budú pre účastníkov pripravené odborné i preventívne brožúrky Ligy proti rakovine ohľadne prevencie a starostlivosti o zdravie. Účastníci pochodu dostanú zároveň edukačné materiály priamo do tašiek, ktoré im budú odovzdané pri registrácii. Ďalšou formou pomoci bude možnosť poradenstva a získanie informácií o problematike rakoviny prsníka a dôležitosti samovyšetrenia, ktoré poskytne špecializovaný lekár doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. pôsobiaci aj na poradenskej Linke pomoci Ligy proti rakovine.

Zdroj: LPR

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. júna 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.