Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ľahké a rýchle obedy pre vyťažené mamičky

reklama:
Ľahké a rýchle obedy pre vyťažené mamičky

Prinášame typy na ľahké a jednoduché obedy, ktoré stíhate aj keď ste v zhone. Staráte sa o detičky, musíte ísť na nákup, vybaviť iné záležitosti, upratať… Myslíte si, že čas je len na studený obed? Už žiadne zvyšky z nedele a studené obložené chleby. Doprajte si lahodný pokrm, aj keď to zdanlivo vyzerá, že nemáte čas. Obedy do pol hodiny sú tu pre vás!

Kuracie a dusená zelenina

Základom tohto receptu sú kuracie prsia a zelenina.

Potrebujeme: Kuracie prsia

Sójová omáčka

Horčica

Bazalka sušená

Cuketa

Baklažán

Mrkva

Soľ

Korenie

Postup: Mäsko nakrájame a naložíme do koreniacej zmesi. Zmes sa skladá z 2 polievkových lyžíc sójovej omáčky, 1 čajovej lyžičky horčice a bazalky. Mäso necháme odpočívať 10 minút. Zeleninu umyjeme, očistíme. Na baklažáne a cukete môžeme šupku pokojne ponechať, mrkvu treba ošúpať. Zeleninu nakoreníme, osolíme a posypeme bazalkou. Mäso hodíme na rozpálenú naolejovanú panvicu a zatiahneme krátko z každej strany. Pridáme zeleninu a osmahneme z každej strany. Prilejeme 3 polievkové lyžice vody a prikryjeme pokrievkou na 5 minút. Potom celú zmes dáme do rúry a pečieme do zmäknutia, cca 25 minút.

Avokádové špagety

Potrebujeme: Avokádové pesto:

Ready to eat avokádo

Cesnak

Korenie

Soľ

Oregano

Postup: Avokádo očistíme a vylúpneme kôstku. Dáme ho do mixéra, pridáme očistené 2 strúčiky cesnaku, korenie, soľ a oregáno. Zmixujeme. Uvaríme špagety (môžeme aj bezlepkovú kukuričnú verziu). Špagety pomiešame s pestom. Môžeme na záver posypať syrom.

Cesnaková polievka

V tomto recepte môžeme použiť aj populárny a aktuálny medvedí cesnak. Keďže je práve jeho sezóna, snáď nebudete mať problém ho zohnať, ale ak by ste aj mali, môžete samozrejme použiť aj ten klasický cesnak.

Potrebujeme: Zemiaky

Vývar zeleninový (bujón)

Cesnak

Soľ, korenie

Chlieb

Olej

Syr

Postup: Uvaríme si zemiaky do mäkka. Potom odcedíme. Vývar necháme zovrieť, pridáme zemiaky. Pridáme pretlačený cesnak zhruba 3 strúčiky. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Varíme aspoň 15 minút, aby sa spojili chute. Starší chlieb si pokrájame na kocky a osmahneme do chrumkava na panvici. Posypeme syrom a pri podávaní opečeným chlebom ozdobíme polievku.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. apríla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.