Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kedy, ako, kde dať prepichnúť bábätku uši?

reklama:
Kedy, ako, kde dať prepichnúť bábätku uši?

Pýtate sa, kedy je najlepšie dať prepichnúť vášmu dievčatku ušká? Čo to presne znamená? Akými spôsobmi sa dajú uši prepichnúť? Kde a za akých okolností to prebieha? Odpovede prinášame v tomto článku.

Odporučenie vo väčšine kozmetických salónov znie od 6teho mesiaca. Je to presne tri mesiace potom, čo absolvuje očkovanie proti tetanu. To je zrejme hlavný dôvod vyčkávania na správny čas. Treba si však dať pozor na roztopašné bábätká, ktoré sa zaujímajú o veci okolo seba. Hrajú sa aj s vlastnou tváričkou, všetko obchytkajú a tak by mohlo prísť k strhnutiu náušnice.

Rizikom je aj nastrelenie či prepichnutie nesprávneho bodu, ktoré môže viesť k zdravotným komplikáciám a to nielen v oblasti uší. Uši sú veľmi citlivé a len skúsený odborník ich vie dobre nastreliť.

Prepichovanie či nastrelenie ušiek je však na vlastné riziko. Vždy sa môže stať, že sa ucho môže zapáliť a nedobre sa hojiť. Odporúčame preto ísť do salónov, s ktorými máte dobré skúsenosti či už sama alebo ako referencie od priateliek. Nielen kozmetické a skrášľovacie salóny ale aj niektoré zlatnictvá poskytujú tieto služby. Upokojiť vás môže aj ak vám náušničky nastrelí odborník. Takúto službu ponúka napríklad Ústav lekárskej kozmetiky v Bratislave.

Najdôležitejšie je sterilné prostredie a používanie správnej dezinfekcie pred zákrokom.

Aj náušnice, ktoré dajú na mieste nastrelenia po zákroku do uška by mali by sterilizované a z chirurgickej ocele. Po cca 7 týždňoch sa tieto prvé náušnice môžu meniť napríklad za zlaté, ktoré by mali byť tiež dobre vyčistené. Dierky sa musia dobre zahojiť.

Uši sa dajú prepichnúť alebo nastreliť. V súčasnosti sa poväčšine odporúča nastrelenie. Je takmer bezbolestné, pretože ide o mimoriadne rýchly zákrok. Po zákroku môže lalôčik trochu štípať alebo bolieť, skrátka sa zákrokom jemne podráždi. Výhodou je, že na miestach, kde sa robí nastrelenie alebo prepichovanie uší ponúkajú rovno aj náušnice, takže si s ich výberom nemusíte robiť starosti. Aj tak sú to zrejme len tie prvé, ktoré po čase vymeníte.

Po nastrelení sa ešte zhruba mesiac staráte o ušné laloky. Musia sa dezinfikovať, aby neprišlo k infekcie a aby sa správne zahojili.

Zdroje niektorých informácií: ulk.sk

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 31. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.