Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kam s deťmi cez prázdniny – Demänovská dolina

reklama:
Kam s deťmi cez prázdniny - Demänovská dolina

Letné prázdniny sa pomaly, ale isto blížia a vy rozmýšľate, ako vyplniť čas neposedným školákom? Za nádhernou prírodou nemusíte cestovať do exotických krajín. Svoje čaro má aj dovolenka na Slovensku. Pozrite sa s nami, čo všetko ponúka známa Demänovská dolina v Nízkych Tatrách.

Jaskyne v Demänovskej doline

Demänovská dolina je slávna vďaka množstvu jaskýň, ktoré sa v tomto malebnom kúte nachádzajú. Najznámejšie z nich sú Demänovská jaskyňa slobody a Demänovská ľadová jaskyňa. Obidve jaskyne sú verejne prístupné a spoločne tvoria najdlhší jaskynný systém na Slovensku. Vyskúšajte návštevu týchto podzemných skvostov, pozorujte spoločne netopierov, či nádhernú ľadovú výzdobu. Vaše deti vám budú určite vďačné.

Turistika v Demänovskej doline


Demänovská dolina je ako stvorená na turistiku pre rodiny s deťmi, ale aj náročnejšie celodenné túry. Pokiaľ máte malé deti odporúčame výlet okolo Vrbického plesa, či návštevu Drakoparku Chopok. Staršie deti zvládnu aj výlet na Chopok, či už lanovkou alebo pešo. Medzi menej známe no nemenej atraktívne výlety patria výstupy do sedla Poľany, Sinú, či Krakovu hoľu. S najmenšími deťmi sa môžete pokojne prechádzať popri riečke Demänovka, kde je vybudovaný pohodlný turistický chodník.

Ubytovanie v Demänovskej doline

Ak hľadáte ubytovanie v tesnej blízkosti Demänovských jaskýň, odporúčame apartmánový dom River Side – ubytovanie Jasná, ktorý sa nachádza len 100 m od slávnej Demänovskej ľadovej jaskyne. Svojou polohou a vybavením je toto zariadenie uspôsobené pre potreby rodín s malými deťmi. Apartmánový dom sa nachádza tesne pri riečke Demänovka a ponúka úzky kontakt s pravou tatranskou prírodou. Čerstvý vzduch, absolútne súkromie a pokojná atmosféra sú zárukou relaxu pre celú rodinu. Tešíme sa na vašu návštevu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. mája 2015

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.