Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fitmamičky chudnite do plaviek, pripravte sa s nami

reklama:
Fitmamičky chudnite do plaviek, pripravte sa s nami

Letné prázdniny sa blížia a dovolenky taktiež. Rodiné výlety v exotických destináciách ale aj pri jazere či priehrade, sa zväčša nezaobídu bez plaviek a kúpania sa. Veď čo je lepšie než osviežiť sa vodou v najväčšom teple? Väčšina žien si však nájde na svojom tele niečo s čím nie sú spokojné. Poznáme to všetky, diéty pre letom sú hrozné. Predstavme si však vzorový jedálniček, ktorý by mohol naše telo aspoň trochu skorigovať. Ešte máme zhruba mesiac dámy, tak sa dajme do toho.

Raňajky sú mimoriadne dôležité. Nemá cenu ich vynechávať. Človek by mal začať deň chutným a dobrým jedlom, ktoré má rád. Inak tomu nemusí byť ani v prípade redukčného jedálneho lístka. Doprajte si pokojne aj sacharidy, veď kedy ak nie ráno? Vtedy by malo naše telo spaľovať najviac. Navyše ho môžeme naštartovať aj ranným cvičením. Pred cvičením radšej nejedzte, ak predsa, tak len niečo malé a veľmi ľahké. Napríklad banán alebo pár lyžičiek tvarohu a pod.. Najedzte sa v dohľadnej dobe po tréningu. Ranným joggom na pretiahnutie a zahriatie svalov môže byť beh, stepper alebo rýchla chôdza. Tiež si môžete dať jógu alebo bicykel.

Tipy na raňajky:

1. Ovsené vločky (aj bezlepkové), hrsť hrozienok a mlieko, oriešky

2. Nočné ovsené vločky recept

3. Ovocie v jogurte

4. Fit muffin

5. Lievance

Na desiatu je vhodné dať si niečo, čo nás zasýti ale nezaplní. Zbytočne by sme si pridávali kalórie. Pri redukčnom jedálničku by sme mali siahnuť ak po ovocí, tak po niečom kyslejšom alebo po niečom ľahkom.

Tipy na desiatu:

1. Grapefruit, 1 lyžička trstinového alebo kokosového cukru

2. ½ Cottage cheese, mrkva

3. 3 plátky kuracej šunky, 1 paprika, 1 paradajka

4. Kyslejšie jablko

5. Káva s nízkotučným mliekom

Nasleduje obed. Obed je veľmi dôležitá súčasť dňa. Bola by chyba ho vynechať. Mali by ste pocit hladu a ten by sa navečer mohol ešte vystupňovať. Začnite polievkou. Tá naplní váš žalúdok. Navyše je to veľmi dobrý štart. Polievku uprednostňujeme číru alebo čisto zeleninovú, pred strukovinovými a údeninovými. Niektorí ľudia tvrdia, že je dobré dať si medzi polievkou a hlavným chodom aspoň pol hodinu odstup. Tak nebudete mať pocit sýtosti až do popuku. Taká sýtosť niektorých z nás dokonca aj obmedzuje v pracovnom tempe. Sme napapaní až do prasknutia a ledva odfukujeme. Odporúčame tiež prílohy vymeniť za šalát alebo grilovanú zeleninu. Snažte sa tento mesiac pred odštartovaním dovolenkovej sezóny obmedziť smažené a vyprážané jedlá. Skúste skôr tie varené, najlepšie na vode alebo pečené v trúbe.

Tipy na obedy:

1. Pečené kurča, miešaný šalát, dressing z bieleho jogurtu a kvapky olivového oleja, korenie

2. Morčací plátok, korenie podľa chuti, grilovaná zelenina

3. Pečený pstruh, citrón, pár nových pečených zemiakoch, 3 lyžice cottage cheese

4. Zapekaná gratinovaná zelenina ako nákyp

5. Karfiolová pizza

Olovrant je jedlo ktoré sa podáva okolo 15-17tej hodiny. Pred večerou sa tiež nenajeme do popuku, tak ako aj pred obedom. Sacharidy sú viac-menej zakázané. Vo fáze zhadzovania by sa mali papať skôr doobeda.

Tipy na olovranty:

1. Cottage cheese, 1 vajce na tvrdo, zelenina

2. Rajčiny caprese- paradajky, mozarella light, bazalka

3. Kaleráb

4. Feta syr alebo tofu, paradajky, uhorka

5. Dusená zelenina typu brokolica, karfiol, mrkva, baklažán alebo cuketa pridať môžete aj šošovicu alebo quinou.

Večera sa je okolo šiestej hodiny večer. To je prvá večera, a ak to vydržíte, tak aj posledná. Ak nie, tak nevadí. Niečo malé sa dá zjesť aj po hlavnom chode, cca 2 hodiny pred spaním. Poďme na nejaké tipy.

Tipy na večeru:

1. Pečená ryba alebo krevety, citrón, dusená zelenina a dressing z bieleho jogurtu

2. Lečo a vajce natvrdo, diétna saláma

3. Pečené cuketové loďky (plnené light syrom alebo tvarohom a pod.)

4. Krémová polievka bez smotany, napríklad z brokolice

5. Vývar s mäsom

Druhá večera je niečo veľmi ľahké, čo spraví pomyselnú bodku za celým dňom. Pamätajte, že ak nie ste hladné, nemusíte si ju dať.

Tipy na druhú večeru:

1. Zelenina

2. Tvaroh

3. Biely jogurt

4. Vývar

5. Acidofilné mlieko

Počas redukčnej diéty veľa pite a nejedzte nič navyše. Pridať k rannému cvičeniu môžete aj niečo navyše, napríklad 2-3x do týždňa nejaký šport alebo iné cvičenie.

Držte sa!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. júna 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.