Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Do fondu Hodiny deťom pribudne 16 705 EUR

reklama:
Do fondu Hodiny deťom pribudne 16 705 EUR

Benefičná aukcia Hodiny deťom realizovaná s mottom „Veľké sny potrebujú malú pomoc“ o krôčik priblížila deti a mladých ľudí k splneniu ich snov. V poradí 12. ročník aukcie sa konal včera, 21. novembra 2013, v hoteli Lindner a počas večera sa podarilo vydražiť diela v hodnote 16 705 EUR.

Benefičná aukcia Hodiny deťom bola v poradí tretím tohtoročný eventom, prostredníctvom ktorého Nadácia pre deti Slovenska oslovila verejnosť s cieľom získať finančné prostriedky do fondu Hodina deťom na podporu projektov pre deti a mladých ľudí na Slovensku. Záštitu nad aukciou prevzal Stredoeurópsky dom fotografie a opätovne ju podporila aukčná spoločnosť SOGA.

Dražiť bolo možné diela známych umelcov ako Peter Župník, Judita Csáderová, Ján Krížik, Dorota Sadovská, Andrej Bán, Dušan Kochol, Jana Farmanová, Marek Ormandík, ale i Jany Brisudovej, Stanislava Kiča, či Slavomíra Bachoríka.

Z celkovo 50 darovaných umeleckých diel (34 fotografií, 8 malieb, 5 grafík, 3 sochy) od 41 etablovaných i mladých umelcov sa vydražilo 42 diel. Najdrahšie vydraženým dielom bola maľba Mareka Ormandíka s názvom Jeden a traja v hodnote 2 600 EUR, za ním nasledovalo dielo Slavomíra Bachoríka Štiepenie, za ktoré dražiteľ zaplatil 1 100 eur a v poradí tretím bolo dielo „Dvaja pri víne“ od Jany Brisudovej vydražené v sume 1 050 EUR.

V prípade záujmu bude možné si nevydražené diela pozrieť na web stránke www.hodinadetom.sk a podporiť Hodinu deťom ich zakúpením.

Za predchádzajúcich jedenásť ročníkov sa podarilo vydražiť celkom 614 diel v hodnote 203 519 €.

Nadácia pre deti Slovenska týmto ďakuje všetkým umelcom, ktorí darovali svoje diela, ako i dražiteľom za účasť na dražbe. I vďaka vašej podpore môžeme pokračovať vo svojej činnosti a realizovať projekty pre deti a mladých ľudí v rodinách, školách, centrách voľného času, v nízkoprahových kluboch, krízových centrách i detských domovoch na celom Slovensku a po celý rok.

Hodinu deťom je možné podporiť aj naďalej:

  • Zaslaním prázdnej SMS na číslo 800 a darovaním hodinovej mzdy v hodnote 4 € až do 31.marca 2014
  • Zaslaním prázdnej SMS na číslo 800 alebo zavolaním na pevnú linku 14 222 v nedeľu 8. decembra 2013 počas TV šou Hodina deťom na JEDNOTKE RTVS
  • Zriadením trvalého alebo jednorazového bankového príkazu alebo prostredníctvom on-line formulára na www.nds.sk

Podporené projekty i realizované aktivity sú dostupné na http://nds.nds.sk/stream/. Informácie do aplikácie vkladajú priamo grantisti v reálnom čase.

Ďakujeme i všetkým nezištným darcom, dobrovoľníkom, podporovateľom a sympatizantom zbierky Hodina deťom, vďaka pomoci ktorých sa nám podarilo dosiaľ urobiť veľmi veľa pre krajšie detstvo detí na Slovensku a ich lepšiu budúcnosť…

www.hodinadetom.sk

Kontakt: Martina Slušná, pr@nds.sk, 0911 702 664

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. novembra 2013

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.