Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo robiť, keď dieťa nechce jesť zeleninu a ovocie?

reklama:
Čo robiť, keď dieťa nechce jesť zeleninu a ovocie?

U niektorých detí sa to občas stane. Nechcú papať tieto prírodné a dostupné vitamíny, lenže my samozrejme chceme, aby ich jedli. Čo robiť v takom prípade, ak sme do nich kúsok zeleniny nedostali už dlhšiu dobu?

Iná forma oklame oči

Skúste pretransformovať ovocie do inej formy. Osvedčila sa tekutá forma. Napríklad smoothie či šťava z ovocia a zeleniny by mohli byť tými formami, ktoré dieťa do seba dostane. Nezabudnite do množstva ovocia zakamuflovať aj zeleninu. Najlepšie bude, ak pridáte zelenú zeleninu ako špenát či šalát, ktoré paradoxne nie sú výrazne v nápoji cítiť. Dajte mu peknú ozdobnú slamku, aby sa mu jedlo aj páčilo na pohľad. Touto hravou formou sa určite zavďačíte. Použiť môžete aj farebný detský pohár, ktorý naoko zmení prípadnú nazelenalú či hnedú farbu (zo zelenej zeleniny alebo červenej zeleniny, ktorú pridáte). Podobne by to malo fungovať aj s kašičkami. Tie zamiešate jednoducho do jogurtu či tvarohu. Pridať môžete aj orechy alebo ovsené vločky.

Nepriehľadné balenie

V obchodoch, drogériách či predajni zdravých potravín nájdete rôzne kapsičky, smoothie a pod.. Podstatným prvkom v tomto prípade je nepriehľadné balenie. V kapsičke sa nachádza ovocie no dieťa nevidí, že je tam. Navyše toto balenie je výborne riešené, obsah sa dá z neho jednoducho vycucnúť. Takže predstavuje lahodnú desiatu alebo olovrant vo farebnom krásnom obale s kvalitným obsahom a dokáže trochu oklamať detský zrak.

Zábavná desiata

Skúste sa pohrať s jedlom. Naservírujte dieťaťu slniečko vyrezané z jablka, hrozno miesto očí, vajíčkové kuriatko s mrkvovým zobáčikom a pod.. Dieťatko sa poteší, že sa mu na tanieri zobrazuje celý príbeh a niektorým mamičkám sa už týmto spôsobom podarilo zaujať detskú myseľ a žalúdok na toľko, že to spapali.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.