Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Blíži sa nový školský rok. Máte stres? Nemajte! Zvládnite všetko ľavou zadnou a ešte si to aj užijete.

reklama:
Blíži sa nový školský rok. Máte stres? Nemajte! Zvládnite všetko ľavou zadnou a ešte si to aj užijete.

Vybaviť toto, vybaviť tamto, ešte stihnúť nejaký ten výlet pred koncom prázdnin…dá to zabrať. Čo všetko musíte zariadiť pred školským rokom máte na mysli už teraz. Načo sa však zbytočne stresovať, keď si môžete všetko naplánovať? Poďme na to krok za krokom.

Ešte si užiť leto

Nech majú deti na čo spomínať. Vyberte sa do lesa, na piknik, k starým rodičom, skrátka si užite všetko, čo ste nestihli, nech majú deti ešte pekné spomienky, ktoré zotrvajú. Nepreháňajte to však. Nech sa nemusíte strachovať o svoje zdravie. Nemajte celkom plný program, aby ste sa neunavili. Do pracovného života a školského života sa predsa treba vrátiť oddýchnutý.

Pripravte ich na to postupne

Nech nie sú deti zaskočené, že sa blíži škola. Mali by ste ich pripraviť na to, že o chvíľu opäť zasadnú do školských lavíc. Pozrite si s nimi nejaké cvičenia z matematiky, precvičte si slovíčka z cudzích jazykov, preskúšajte ich v čítaní. Mierne a postupne, no vždy lepšie ako sa vrátiť do školy a pripadať si ako Alica v krajine zázrakov.

Zoberte ich na nákup

Toto je azda jedna z tých najlepších vecí, ktoré sa pred školou dajú stihnúť. Síce neviete, aké presne zošity či obaly budete potrebovať, no ak potrebujete nový peračník, perá, temperky a pod., vybaviť to môžete už teraz. Skúste sa opýtať, čo by chceli. Poteší ich obľúbený rozprávkový motív na školskom batohu alebo samolepky s týmto motívom. Na výber máte aj desiatové boxy či prezúvky a vrecúška na prezúvky.

Sľúbte dobrú desiatu

No čo je lepšie, ako si v prvý školský deň zamaškrtiť na tom, čo majú najradšej? Na to snáď nie je nič zložité a pritom to dokáže veľmi potešiť. Pribaľte obľúbenú sladkosť alebo sa pohrajte s fantáziou a naaranžujte jedlo do desiatového boxu ako kráľovná desiat.

Vráťte sa k doučovaniam

Už pred začatím školského roka myslite na to, že sa potrebujete znovu dohodnúť s doučovateľom. Nečakajte, že vaše dieťa bude v predmete, ktorý mu minulý rok nešiel excelovať samo od seba. Aby ste to nemuseli vybavovať na poslednú chvíľu, premyslite si všetko dopredu.

Pripravte sa na výdavky

Pripravte seba aj manžela na výdavky, ktoré prídu. Obedy, električenky, oblečenie, pomôcky, krúžky spíšte aspoň odhadom na papier a spočítajte. Radšej odhadnite väčšiu sumu, aby ste dokázali byť pripravení aj na väčšiu záťaž.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. augusta 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.