Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Akternatívne sladenie

reklama:
Akternatívne sladenie

Čím sladiť? To je otázka! Odjakživa tu bol klasický biely cukor. Na trhu je však momentálne príliš veľa rôznych alternatív, ktorými sa dá život osladiť. Poznáte ich benefity a tiež recepty, v ktorých zažiaria?

Pre fajnšmekrov

Sem by sme zatriedili napríklad kokosový cukor. Je výborný chrumkavý a má karamelovú chuť. Je totiž prirodzene hnedý. Výborný na spôsob karamelu či do palaciniek alebo rôznych koláčov. Jeho využitie je široké a určite bude chutiť aj vašim deťom a manželom. Skúste ho dať navrch Crème brûlée (:krém brulé:) a garantujeme, že rozdiel nikto nespozná! Kokos je prirodzene sladký a tak ako aj mlieko či kokosová voda, je rovnako sladký aj cukor z týchto kvetov. Skúste aj do kávy. Príjemná sladučká karamelová aróma spraví z obyčajnej rannej kávy niečo špeciálne.

Náš tip: Aj my sa chystáme vyskúšať napríklad rebarborový koláč, posypaný navrch týmto kokosovým cukrom. Budeme sledovať príjemnú zmenu a karamelovú chuť.

Kanadská tradícia

Javorový sirup je na trhu už veľmi dlho. Na čo ho možno okrem poliatia palaciniek a lievancov použiť? Smelo, na hocičo! Len sa nebojte, je to príjemný sladký sirup, ktorý sa hodí na rôzne veci. Od sladenia nápojov cez koláče a krémy až po sladké omáčky k steakom či inému mäsu. Jeho chuť si proste zamilujete.

Náš tip: Skúste ním poliať vanilkovú zmrzlinu a posypte vlašskými orechmi.

Ovocie

Už od pradávna sa hovorí, že pri diéte je lepšie dať si miesto sladkostí ovocie. Niečo na tom bude veru pravdy, no a vieme to aj my. Sladí sa aj ovocím. Napríklad raw koláče alebo raw tyčinky, momentálny trend v sladkostiach, sú sladené napríklad sušeným ovocím ako datľami či figami alebo sušenými marhuľami a pod.. Sladiť však môžete aj klasické pečenie, napríklad rozmixovaným banánom alebo jablkom. Jaĺčková šťava vám tiež príjemne čo to osladí, a to nielen nápoje! Pridajte ju aj do marinády k mäsu a vytvorte tak sebe a blízkym nové chute.

Náš tip: Skúste do tradičného koláča, ktorý pečiete už dlhé roky pridať napríklad rozmixovaný banán alebo 1 deci 100 percentnej jablkovej šťavy. Možno už ani nebudete musieť dosladiť.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.