Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako vybrať darček pre dieťa

reklama:
Ako vybrať darček pre dieťa

Darčekový špeciál je tu. Nie je to síce závažný problém, ale často krát nevieme, čo priniesť ako vhodný darček na detské oslavy alebo proste deťom, ktoré sa na oslavách nachádzajú.

Baby oslava

Ak idete priamo na oslavu vítania nového prírastku do rodiny, stavte na veci, ktoré budú novopečení rodičia potrebovať. Samozrejme, patrí sem všetko, čo ste už aj vy používali (ak ste teda už matkou či otcom) a ak neviete, nahliadnite do nášho zoznamu.

Domáce spotrebiče na prípravu detskej stravy: Mixér, parný hrniec, tlakový hrniec, sterilizátor, kuchynský robot, krájač na zeleninu a ovocie, ohrievač fliaš. Hodia sa aj kombinácie týchto prístrojov, ktoré sú dnes šikovne nakombinované do setov a multifunkčných prístrojov. Rovnako sa hodia aj cestovné verzie takýchto mašiniek, na cesty a dovolenky či výlety k príbuzným.

Predmety: Kvalitné detské fľaše, termosky, obedáre- praktické nádoby na uskladnenie jedál, podbradníky, detské príbory, detské riady, dudlíky…

Oblečenie a iné pomôcky: Deky, vankúšiky, ponožky, čapičky, kabátiky, bavlnené plienky, hryzátka, odsávačka hlienov, monitoring (chúvička), odrážadlo, detská stolička, prebaľovacia podložka, plienky jednorázové, detské lehátka, kolotoč nad postieľku, detské CD s uspávankami a rozprávkami…

Oslava, kde je staršie dieťa 4 +

Takéto dieťa sa obvykle už zaoberá motorikou, ide do škôlky, hodiť sa mu môže všeličo. Dajte si pozor a nekupujte hračky s príliš malými časťami, ktoré by mohli byť potenciálnym zdravotným rizikom.

Veci do škôlky: Peračník, farbičky, omaľovánky, knižky, vaky na prezúvky, vankúšiky, zábavné zubné kefky s motívom rozprávky a pod.

Veci na doma: Plyšáky, bábiky, autíčka, hrací koberec /s písmenkami, cestičkami pre autá, s číslami/, plyšové kocky s motívom /dajú sa hádzať, dajú sa pozorovať a skúmať/, hračky, ktoré vydávajú rôzne zvuky, DVD s obľúbenou rozprávkou / to si vyžaduje samozrejme kontakt s rodičmi a to nielen kvôli názvu rozprávky ale aj kvôli zvoleniu tohto darčeka –pretože niektorí rodičia neradi púšťajú deťom TV/.

Samostatnú kategóriu tvoria zvieratká. Ak sa dohodnete s rodičmi na kúpe drobných zvierat ako korytnačka aj s príslušenstvom samozrejme (akvárium, lampička, jedlo…), škrečok, rybka…Poraďte sa aj v predajni o tom, čo všetko k domácemu miláčikovi na začiatok potrebujete.

Detská oslava, dieťa kupuje darček kamarátovi

Tu sa predpokladá, že vaša ratolesť pozná kamaráta a vie, akú rozprávku má rad, čo v triede fičí a čo sa nosí.

V takom prípade sa dajú kupovať rôzne hračky s týmto motívom. Ak však neviete čo, kúpte niečo, čo sa páči vášmu dieťaťu, čo si ono vyberie, ale si ono myslí, žeby sa mohlo páčiť. Hodí sa aj bublifuk, plyšová hračka, autíčka, peračníky, figúrky akčných bojovníkov.

Darček pre tínedžera

Tínedžeri majú radi hudbu, dobré jedlo, zaujímavé knižky, špecializované časopisy ako auto-moto či módne alebo hudobné. Podľa tohto sa môžete pokojne orientovať .

Šťastnú ruku pri vyberaní darčekov prajeme.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.