Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako si s deťmi príjemne skrátiť chvíle v aute

reklama:
Ako si s deťmi príjemne skrátiť chvíle v aute

Poznáte to. S deťmi niekam cestujete a chcete príjemne stráviť čas, ktorý vás v aute čaká. Deti cesta nebaví, nevedia obsedieť a Vy potrebujete rýchlo niečo vymyslieť. Tento článok prináša pár skvelých nápadov, trikov a rád ako si chvíle v aute skrátiť a prežiť tak príjemný čas so svojou rodinou.

Popletená rozprávka

Pozprávajte si s deťmi popletené rozprávky. Začnite napríklad s Červenou čiapočkou a pridajte do nej kozliatka, Arielu, Zlatovlásku, Aladina…vráťte sa do detských čias.

Dobrá správa, zlá správa

Táto hra sa dá hrať všade a je skutočne jednoduchá. Budete spolu vymýšľať príbeh, ale takým spôsobom, že sa dohodnete, kto bude hovoriť dobré a kto zlé správy. Napríklad:

„Kde bolo, tam bolo, vybrali sme sa jedného dňa na dovolenku do Chorvátska.“

Vaša dcéra: „Ale zabudli sme si zobrať plavky.“

Vy: „Nevadí, môžme si nejaké kúpiť v Chorvátsku v obchodíku.“

Dcéra:“Ale ocino zabudol zobrať aj peniaze.“

A takto budete v príbehu pokračovať, kým vám nedôjdu nápady. Poprípade si potom môžte vymyslieť novú tému. Hra je skvelá aj keď sa zapoja viacerí. Treba sa striedať.

Kto prvý uvidí….

Toto je skvelá hra na pozornosť a aj sa pritom zabavíte. Môžte sa zahrať kto prvý uvidí žlté auto, modré auto, domy, ihličnaté stromy, nejaké zvieratko…fantázii sa medze nekladú.

Kto potom uvidí vec, na ktorej ste sa dohodli, môže toho druhého, ktorý prehral, napríklad poštekliť, šťuchnúť, dať jemnú frčku, dať lepkavú pusu na líce, rozstrapatiť vlasy…to už je na Vás, Vy najlepšie viete, čo Vaše dieťa znesie a pobaví 🙂

Autobus

Autobus sa dá hrať skôr s deťmi, ktoré chodia do základnej školy. Je to jednoduché: za sebou hovoríte slová, ktoré začínajú na končiacu hlásku slova predtým, napríklad: začnete slovom autobus – somár – ryba – antilopa atď.

Hádaj, na čo myslím

Hra známa už niekoľko rokov. Určite ju aj naše staré mamy hrávali. Dieťa alebo Vy si myslíte nejaký predmet, osobu, zviera…a ten druhý musí uhádnuť, čo to je. Aby uhádol, môže sa pýtať len otázky, na ktoré sa dá odpovedať áno / nie.

Meno, mesto, zviera, vec

Ak máte staršie deti, určite si s nimi túto hru zahrajte a namiesto papiera si budete mená, mestá, zvieratá a veci hovoriť.

Príbeh na jedno písmenko

Fantázia je obrovská. Skúste si s deťmi vymyslieť príbeh v ktorom ale každá veta bude začínať len na jedno písmenko, ktoré si predtým určíte.

Ak Vám a Vašim deťom nebýva v aute zle, nezabudnite si na cestu zobrať knižky, papiere a farbičky. Tiež si zbaľte CDčka s rozprávkami a počúvajte ich po ceste. Ja keď cestujem s rodinou počúvame na CDčku Mrázika už od môjho útleho detstva. Najradšej keď cestujeme do Chorvátska 🙂

Takže pamätajte, fantázii sa medze nekladú!

Šťastnú cestu.

obrázok zdroj: flickr.com CC

autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. januára 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.