Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako obliecť deti v premenlivom počasí?

reklama:
Ako obliecť deti v premenlivom počasí?

Májové počasie na Slovensku trápi naše outfitové myšlienky. Nikdy neviete, či sa dobre oblečiete a či vás nezaskočí dážď, vietor alebo zima. Jednoznačne treba sledovať mobilné aplikácie o počasí alebo internetové stránky či pozerať alebo počúvať počasie v médiách. O to viac to platí, ak máte doma malé dieťa. Jeho imunita je krehkejšia než by sa mohla zdať, a preto je dôležité predpovedať počasie a vedieť, čo kedy obliecť.

Radšej viac než menej

Zrejme to z prísloví poznáte inak, ale v tomto prípade to platí. Radšej viac vrstiev a tenších než menej hrubších. Ak potrebujete niečo rýchlo vyzliecť a dieťatko má na sebe len tričko a sveter, potom mu toho už veľa neostane. Rýchlo ho ofúkne alebo sa spotí a soplík je na svete. Ak preferujete viacero tenších vrstiev, v konečnom dôsledku bude dieťa v teple. Ak potom potrebujete niečo vyzliecť, vyzlečiete jednu tenšiu vrstvu a dieťa sa dostane do tepelnej pohody. Nebude mu zima pretože zostane oblečené vo viacerých vrstvách. Keď sa potom ochladí a náhodou budete chcieť vašu ratolesť opäť zahriať, jednoducho mu to tričko znova oblečiete.

Praktickosť viacerých kúskov

Praktickosť sa skrýva v tom, že ak máte viacero kúskov navrstvených v jednom outfite, rýchlo ich dokážete vyzliecť a obliecť. Nemusíte tak bábätko vystavovať chladnému počasiu a nemusíte vôbec nikde zastavovať a zbytočne sa zdržiavať.

Čapička a suché ponožky po ruke

Platí zlaté pravidlo, mať čapičku a ponožky po ruke. Suché ponožky sú dôležité najmä ak by ste ich potrebovali prezliecť za tie, ktoré má dieťatko oblečené ak cupkalo po mlákach a pod., prípadne môže mať v akútnych prípadoch aj dvoje ponožky na sebe. Čapicu by ste mali mali po ruke ak začne pršať alebo fúkať. Aby vám neprefúklo kočík, k dispozícií sú v detských obchodoch rôzne návleky na kočiarik. Dokonca si môžete zakryť aj kolesá na kočíku aby sa zbytočne nezašpinili. Samozrejmosťou je jemná a mäkučká deka.

Prírodné materiály

Odporúčame ich najmä v prípade kožných reakcií. Malé deti sú citlivé na umelé materiály, a väčšina výrobcov na to aj reaguje prírodnými materiálmi. Stačí sa dôkladne pozrieť na etiketu. Tam samozrejme nájdete aj informáciu o tom, ako správne to dané oblečenie prať, aby ste neubrali na jeho kvalite.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.