Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

3 spôsoby ako využiť bodovky v domácnosti

reklama:
3 spôsoby ako využiť bodovky v domácnosti

Osvetlenie domu či bytu je neodmysliteľnou súčasťou vkusného a zdravého príbytku. V každom máte miesta, na ktoré chcete dobre vidieť, a ktoré majú vyniknúť. Súčasný trend sa pomaly odchyľuje od centrálneho stropného svietidla ako jediného zdroja svetla v domácnosti. Čoraz viac sa využívajú stojacie lampy, stolné lampy a bodovky. Práve bodové svietidlá momentálne zažívajú svoju renesanciu v interiérovom aj exteriérovom osvetlení. Poznáte ich inovatívne využitia?

  1. 1) Akcentové osvetlenie

Horúci trend interiérového osvetlenia spočíva v podsvietení zaujímavého prvku miestnosti – napríklad obrazu, nástennej dekorácie či sklenenej vitríny s vkusným riadom, práve pomocou bodových svetiel.

Upriamte zrak svojich hostí na niečo, čo ich zaujme. Zdôraznite osobitosti. Inšpirujte sa napríklad na profisvietidla.sk a vyberte si bodovky, ktoré krásu nielen vyzdvihnú, ale samy elegantne vyzerajú. Svetlo nemusí slúžiť iba funkčne a orientačne, môže byť dekoratívnym prvkom.

  1. 2) Kúpeľňa ako hviezdna obloha

Osvetlenie kúpeľne má oproti ostatným miestnostiam jedno veľké špecifikum – musíte pri ňom oveľa viac prihliadať na bezpečnosť. Kvôli zvýšenej vlhkosti a veľkej pravdepodobnosti priameho kontaktu s vodou musia mať všetky svietidlá vyššiu hodnotu IP – teda kódu, ktorý popisuje stupeň krytia voči vniknutiu tekutín a dotyku. Je to však zároveň miesto, kde chcete relaxovať, zmyť zo seba stres a doplniť energiu. Nainštalujte na strop niekoľko bodoviek do kúpeľne s vysokým krytím a doprajte si pocit, akoby ste sa z vane dívali na hviezdnu oblohu.

  1. 3) Nočná záhrada zmenená na nepoznanie

Máte rodinný dom s upravenou záhradou? Alebo altánok? Bola by škoda, ak by ste si krásy vašich exteriérov užívali len cez deň. Podtrhnite čaro vašej záhrady, premeňte ju na mystické nočné kráľovstvo pomocou vonkajších bodoviek. Práve osvetlením jej dominánt dosiahnete jedinečný estetický efekt a necháte vyniknúť to, čo vašou starostlivosťou prekvitá. Použiť môžete zopár bodoviek okolo altánku, podsvietené upravené kríky, keramické dekorácie. Fantázii sa medze nekladú.

Bodové svietidlá sú jedným z najuniverzálnejších druhov osvetlenia. Pôsobia moderne a zároveň neutrálne, takže sa hodia takmer všade. Inšpirujte sa týmito troma tipmi a vneste do vášho príbytku trochu inovatívnej hravosti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. septembra 2015

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.